Menu Close

WC tartály típusok

WC tartály1_3

Mikor WC tartály vásárlása előtt áll az ember

A WC tartály választása sokszor kemény feladat lehet, ezért is érdemes egy kicsit jobban beleásnia magát az embernek. Sokfajta esztétikus és praktikus darab létezik a piacon, azonban még akár ezeknek a megtekintése előtt is érdemes egy pillanatra lehunyni a szemünket és elképzelni, hogy milyen is lenne az álombeli fürdőszobában a WC tartály. Tudom, kicsit groteszk ilyesmiről beszélgetni, azonban mindenkinek megvannak a maga preferenciái még az ilyen apróságokban is, amelyeket jó döntés figyelembe is venni. 

Még mielőtt megnéznéd a WC tartályokat

Még mielőtt azonban konkrétan belevethetnénk magunkat a válogatásba, fontos megismernünk a saját lehetőségeinket, így nem fogunk olyan darabokat preferálni, amelyekre egyáltalán nincsen lehetőségünk. Meg kell néznie az embernek a vízellátás magasságát is milyenjét, illetve a mosdókagyló lehetőségeit is figyelembe kell vennünk, hogyha azt nem szeretnénk lecserélni. Gondoljuk végig, hogy esetleg mennyire lennénk hajlandóak ezen a lehetőségen változtatni, így máris kapunk egy kisebb listát azokról a verziókról, amelyeket nem érdemes választani. És most jöhet a tényleges keresés, amikor azt keressük, hogy mi jöhet a fürdőszobába. 

WC tartály1_1

A különálló WC tartály

A különálló WC tartályokat bizonyára mindenki ismeri, hiszen ezek igen gyakoriak, és ha az otthonunkban eddig nem is láttunk ilyet, nyilvános WC-kben mindenképpen találkoztunk már ilyen kialakítással. Az előnye, hogy egyszerű de nagyszerű, hogyha szerelésre van szükség, a szerelő könnyen el tudja érni. Esztétika tekintetében persze nem ők a legmegnyerőbb darabok, hiszen látszanak és helyet foglalnak, de kell egy WC tartálynak egyáltalán igazán esztétikusnak lennie? A lényeg inkább az, hogy úgy érezzük, passzol a fürdőszobánk kialakításához, ne legyen színben eltérő a többi berendezéstől. Ezért is szoktunk általában fehéret választani belőle, hogy elkerüljük az egységesség megtörését. Persze egy színes darab sem rossz ötlet, hogyha az ember egy kis bohósággal dobná fel az unalmas fürdőszobát. A lényeg tényleg azon van, hogy ki mit preferál igazán. 

A különálló WC tartály típusok között több fajta is van, amelyek között tudunk még válogatni. Ismerős lehet az a fajta, amikor közvetlenül az ember háta mögött helyezkedik el a tartály, ez kényelmes és jó megoldás, azonban nem feltétlenül a leginkább helytakarékos lehetőség, egy kisebb fürdőszobában pedig tényleg mindennel csak spórolni szeretne az ember, amivel csak tud. Ilyenkor lehet jó döntés az olyan külső tartály, amelyik a fejünk felett a magasban van, ilyenkor egy hosszabb vízelvezető csőre is szükségünk van, amely falon belül és kívül is elhelyezhető. Általában ezt a fajtát kevésbé használjuk otthon, főleg nem azt a fajta, amelynek a lehúzója egy madzag, ez inkább a nyilvános helyiségekre jellemző. Beszélhetünk még sarok-kiépítésről is, amely szintén hasznos lehet, hogyha a hellyel szeretnénk spórolni. 

A WC tartály falba építve?

A WC tartály természetesen falba építve is helyet kaphat, amely igazán jó döntés mind esztétikai szempontból, mind pedig azért, mert így a hellyel is tudunk spórolni – pénzzel azonban aligha. Ennél a kialakításnál jöhet szóba a legtöbb költség, meg kell bontanunk a falat, majd teljesen újra csinálni azt. Hogyha a későbbiekben valami gond lesz, akkor a szerelő csak kibontás után tudja megnézni, ezért a legtöbb esetben álfalat vagy valamilyen alternatív módot használunk erre, hogy ne legyen olyan sok a karbantartás költsége és persze a saját energiánkkal is szeretnénk mindig egy kicsit költséghatékonyabban bánni. 

WC tartály1_2

Melyik a legjobb WC tartály?

Legyen szó akármelyik fajtáról és akármilyen lehúzókarról, gombról vagy madzagról, én személy szerint nem tudnék erre egyetlen jó választ adni, hiszen mindenki más és más árkategóriában és kialakításban gondolkozik, ami megnehezíti a tanácsadó dolgát. Nem gondolnám, hogy létezik olyan tökéletes fajta, amely mindenkinek egyaránt előnyös lehet. A WC tartály egy olyan háztartási eszköz, amelyre mindenkinek szüksége van a fürdőszobában, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem használhatnánk egy kis divatozásra a dolgot, vagy éppen ne rejthetnénk el a szem elől, hogyha ahhoz van kedvünk. Én úgy gondolom, hogy a választás általában azért könnyen jön. Talán inkább az lehet a nagyobb kérdés, hogy online vásároljunk-e vagy személyesen menjünk el a boltba. Én általában az előbbi mellett szoktam voksolni, mert az online vásárlás során mindig ott a lehetőség, hogy az ember felugorjon a gép elől, átmenjen a fürdőszobába, és ott lemérjen valamit. Be is vihetjük a mobilunkat, berakhatjuk úgy a WC tartály képét, mintha már ott is lenne a szobában, így pedig sokkal könnyebb lehet elképzelnünk a kész terméket, mintha egy boltban állva kellene az embernek ilyen fontos döntéseket hoznia. Én ajánlom az online vásárlás adta számos lehetőség, itt sok kedvezményt vehetünk igénybe és a legnagyobb választékkal várnak bennünket az üzletek, ezt pedig nem érdemes kihagyni, hogyha valaki az én véleményemet kérdezi.