Menu Close

Professzionális műterem fotósoknak

Miért hatalmas előny a műterem fotósoknak?

Ugyan jómagam nem vagyok, profi fotós mégis tudom, hogy igazán nem mindegy, hogy egy fotósnak milyen lehetőségek állnak a rendelkezésre, mind anyagi területen, mind ismeretségek, kapcsolatok területén. Bármennyire is tehetségesnek bizonyul valaki arra, hogy meglátja a természetben a jó kompozíciókat, a jó szögeket, az előnyös oldalakat, amennyiben nem álla rendelkezésre kiváló fényképezőgép, szerkesztő program, illetve a fotózáshoz kellő fények és műterem egyszerűen nem tud kitűnni a fotósok rengetegéből. Mára már sajnos divat szakmává vált a fotózás, rengetegen tanulnak maguk is fotósnak, hiszen menő és jóformán jól menő szakma. De miután már tömegek végzik el a tömeges fotó tanfolyamokat, ahhoz hogy valakit, mint profi fotóst felfedezzenek, egyrészt kiváló portfólióra van szüksége. Ugyanis akár csak a modellkedésben a portfólió dönt mindenben, amennyiben érdekesnek találják, a portfóliódat van esély a feltűnésre, de ha már ott megbukik a dolog, akkor szinte lehetetlen a kitörés. Továbbá szükség van önreklámozásra, kapcsolatokra és nem utolsó sorban valódi tehetségre is.

A kiváló referencia egyik kulcsa, a jó műterem kiválasztása

Mint már említettem egy jó fotósnak az egyik legnagyobb fegyvere a saját referenciája, amit szépen, lassan az évek során önmaga állít össze a saját maga által legjobbnak vélt munkáiból. Tapasztalataim szerint érdemes akár teljesen ingyen is elvállalni egy fotózást annak érdekében, hogy mimnél színesebb és több rétűbb legyen a portfóliónk. Ezáltal minél nagyobb rétegű és lefedettségű közönséget tudunk megszólítani, illetve elérni. Másrészt minél sokrétűbb az anyag, annál több oldalát mutatja meg a fotósnak, aki így több fajta munkában tudja magát reklámozni. A jó és érdekfeszítő portfólió szinte már fél siker. Ennek a megcsináláshoz pedig szerintem az egyik legjobb megoldása egy műterem kibérlése, ahol különböző modellekkel, különböző hátterekkel a műterem adottságait maximálisan kihasználva számos stílusvilágú képet készíthetünk. A kulcs a minél nagyobb disszonancia a képek között, hogy ezáltal minél multifunkcionálisabbnak mutassuk magunkat. Személy szerint én ehhez a feladathoz bátran ajánlom a G3 fotóstúdió műtermeit, ahol viszonylag sok opció áll rendelkezésünkre, abszolút elérhető áron, mindezt rendkívül barátságos környezetben olyasfajta segédeszközökkel, mint profi világítás technika és részlet. Gyakorlatilag a fotósnak a tehetségére és egy modellre van szüksége a sikerhez, a többi mind adott.

A G3 fotóstúdió műtermei

A G3 több, sokkalta többet nyújt, mint egy átlagos fotó stúdió. Mivel magunk az alapítók is fotósok, ezért pontosan tudják, mekkora segítséget tud jelenteni, ha a fotóműterem bérlés egy végtelen egyszerű folyamat, ahol a stábnak csak a munkára kell koncentrálnia. Maga a műterem a belváros szívében a XIII kerület, Taksony utca 1 szám alatt található, amely egyszerű megközelíthetősége miatt is igencsak jó választásnak bizonyul.

A műterem maga rendkívül letisztult és elegáns, de mégis barátságos, meleg környezettel, a természetes fény érdekében hatalmas ablakokkal, és tágas terekkel rendelkezi.  Két műterem áll a megrendelők rendelkezésére. Ezek közül az egyik a 01-es, amely napfény stúdióként is szolgál, itt a kialakításból fakadóan elegendő természetes fény van, és akár a végtelenített fehér háttér segítségével napfénynél illetve természetes fénynél is fotózhatunk, de természetesen ez a stúdió is részlegesen sötétíthető kívánság szerint.

A másik alternatíva a 02 – es fotó műterem is csakugyan, mint az előző is rendkívül világos, de igény szerint szintén akár teljesen be is sötétíthető, ha zavarna a külső fény a vakuk beállításában. Az alap fényformálókon kívül (hasy box reflex ernyő, reflektor) számos extra felszerelést lehet bérelni. Mint például 180 cm-es oktoboxok, 230 cm parabola, 75 cm beauty dish, snoot vagy akár a180 cm brollybox ernyő vagy 2,5 m-es fényáteresztő keret. Számtalan színű papír és anyag háttérből, illetve különböző hatású épített háttérpanelokból is lehetőségünk nyílik a választásra a műterem bérles során.

Bővebb információk érdekében érdemes ellátogatni a G3 fotóstúdió weboldalára, ahol egészen részletes tájékoztatást kaphatunk arról, hogy pontosan hogyan tudjuk igénybe venni a műtermet és milyen anyagi vonzattokkal terhelne ez minket, továbbá lehetőség nyílik egy személyes konzultáció megszervezésére is.

Véleményem szerint mindenképpen érdemes egy magát tehetségesnek tartó fotósnak ilyen jellegű portfólió készítésre beruháznia, kiváltképpen, ha komolyabban kíván foglalkozni a fotózással. Bármilyen munkára fog jelentkezni az első dolog, amit fognak tőle kérni a referencia, amennyiben pedig egy megfelelő referenciát sikerül magának összeállítania, akkor már szinte félig győzedelmes a helyzetben!