Menu Close

Gyümölcs rendelés az egészségesebb életért!

Gyümölcs rendelés gyorsan és okosan

Amióta elköteleztem magam az egészséges életmód mellett rengeteg változáson ment keresztül az életem. Elsősorban el kellett hagynom mindenfajta egészségre káros, fast-foodot’’ és tudatosan kezdtem táplálkozni. Miután az egészséges életmód viszonylag drága amennyiben erre az életformára specializálódott éttermekben fogyasztjuk el a napközbeni étkezéseinket, így kénytelenek vagyunk előre magunknak főzni az otthonunktól távol levő étkezésekre is. Miután én saját bevallásom szerint nem igazán vagyok egy konyhatündér, szeretek inkább gyors és egyszerű ételeket csinálni melyek attól igazán finomak, hogy minőségi hozzávalókból készülnek. Ezért választom többek között a zöldség illetve gyümölcs rendelés opcióját is, hiszen amellett, hogy garantáltan a legjobb minőségű árut kapom kézhez, még rengeteg időt is spórolok vele, hiszen nem kell különböző termelői piacokra vagy vásárcsarnokokba járni annak érdekében, hogy elsőrendű árucikkhez jussak. Számomra az online gyümölcs rendelés módszere nagyon bevált és ennek mentén próbálom a legtöbb vásárlásomat is ennek a mentén online intézni, hiszen össze sem hasonlítható a gyakran órákig tartó bevásárlásokkal.

Gyümölcs rendelés szükségessége

Amikor elkezdtem egészséges életmód szerint élni, az első lépésem a táplálkozásom megreformálása volt. Addigra már egyértelművé vált, hogy a folyamatos össze-vissza, rendszertelen evés egyáltalán nincsen jó hatással sem az egészségemre, sem a hangulatomra. Így egy speciális diéta rendszere szerint kezdtem el felépíteni a mindennapos étkezésemet. Maga a diéta arra alapul, hogy napközben nem igazán fogyasztunk nehéz ételeket, hanem jórészt inkább gyümölcsön és zöldséget fogyasztunk, majd úgy este fele valami könnyű, de mégis nagyobb volumenű étellel zárjuk a napunkat. Számomra egyébként azért is kiváló ez az étkezési forma, mert a napközbeni étkezés valami miatt nagyon lenyom és tompává teszt, egyenesen munkaképtelenné. Ellenben ha gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok határozottan érzem, hogy feltöltődök energiával és csak sziporkáznak bennem a jobbnál-jobb ötletek. Nyilvánvalóan nem mindenkinek való ez a jellegű étrend, melyet egyénként ismertebb nevén harcosok diétájának is hívnak, ugyanis az Izraeli katonák fejlesztették ki abból a célból, hogy mindig éberek tudjanak lenni, ha kritikus helyzet állna elő. Így napközben nem ettek semmi mást csak gyümölcsöt és zöldséget, amely éberen tartotta az agyukat az esetleges támadás esetére és rendes ételt csakis őrváltás után este ettek. Így kikerülve azt a lehetőséget, hogy esetleg az úgynevezett, kaja kóma” bekövetkeztével ne legyenek képtelen a védekezésre.

Miután ez az étrendből adódóan viszonylag sok gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani mindenképpen szükséges jelentősebb mennyiségű adagot rendelni hetente, vagy ha a helyzet úgy kívánja akár hetente kétszer is.

Gyümölcs rendelés a Simon gyümölcsnél

Őszintén szólva, amikor először abba a helyzetbe kerültem, hogy láttam azt, hogy szükség lenne komolyabb mennyiségű gyümölcsöt rendelni, fogalmam sem volt, hogy hogyan álljak neki. Hiszen honnan is tudhattam volna, hogy melyik termesztőnek vannak minőségi termékei és melyik kevésbé az. Próbáltam referenciák és visszajelzések alapján kutakodni jó termelő iránt, míg végül rá találtam a Simon gyümölcs weboldalára, mely kiváló értékelésekkel és visszajelzésekkel rendelkezett és mind emellett még a profiljuk is rendkívül szimpatikusnak bizonyult. Maga a Simon gyümölcs egyébként egy családi vállalkozás mely egy hatalmas gazdasággal rendelkezik, mely 1992-ben alakult meg és azóta is töretlenül fejlődik. Kezdetben mindössze 20 hektáros gyümölcsössel indították a vállalkozásukat, mely napjainkra már egészen komoly profillal rendelkezik. A gyümölcsöket a Hatvan melletti Sastelken humuszos homoktalajon termesztik.

Miután alapelveik során is megfogalmazták a fenntarthatóságot, mint az egyik legerőteljesebb célkitűzésüket. Ez számukra a mindennapi munka folyamatában a legfontosabb alapelv, amelynek érdekében ilyen jellegű eszközöket is alkalmaznak a vállalkozás területein belül.

Miután pár jó pár hónapja már csakis ezen a cégen keresztül intézem a gyümölcs rendeléseimet, úgy gondolom, reális véleményt tudok alkotni a vállalkozás minőségéről. Véleményem szerint páratlan ízvilággal rendelkeznek mind a gyümölcsleveik, mind a gyümölcseik, ugyanis kicsattannak a zamatos friss ízvilágtól.

Megérte a gyümölcsrendelés?

Naná, hogy! Egyfelől feldobja a reggeleket, meg léböjt kúrának se rossz, másfelől ott a biztos tudat, hogy magamnak sem ártok és a környezet sem sérül az én perverzióimtól vagy szokásaimtól.

Összegzésképpen én maximálisan ajánlom azt, hogy mindenki a maga léptei szerint, de valamelyest váltson egészségesebb és tudatosabb életmódra. Nyilván nem mindenkinek perspektíva és nem is feltétlen ajánlott az a radikális jellegű táplálkozási rendszer, amit én fojtatok, de valamelyest akár csak egészen kicsi lépésekben is, de mindenképpen érdemes változtatni az életmódunkon az egészségesebb és szebb jövő érdekében!